Tre medaljer på Eslöv Wrestling Cup!

Tävlingen lockade 159 invägda brottare, VBK ställde upp med en tjej och sex stycken killar.Vi fick med oss medaljer av samtliga valörer och dessutom en fjärde plats, ett bra facit pga. flera att av killarna har klivit upp en ålders kategori.

Allra bäst gick det för Vincent Hägg som vann P 42kg, "Lillbiffen" vann tre övertygande matcher innan finalen. Första perioden i finalen var ganska jämn, men i andra tog "Lillbiffen" kommandot och vann den med 7-0. Vincent visade upp riktigt fin brottning, och gjorde sin bästa tävling denna säsong.

Nora Svensson Fy 35kg fick en silvermedalj med sig hem, efter tre enkla fallsegrar innan finalen, där åkte Nora tyvärr själv på rygg efter har varit lite för ivrig.

Tredje medaljen ordnade Jesper Hansen U 63kg, Jesper har klivit upp en ålders kategori efter nyår, men klarade detta galant. Han inledde med en förlust, men "taggade till sig", och vann nästa match på fall. Han fick därmed brottas om bronset, som blev en riktig rysare men Jesper avgjorde matchen med ett nacksving.

I K 35kg ställde Julius Hansen upp, han började med en fallvinst, därefter kom en fallförlust och fick sedan brottas om bronset. Där blev det dock förlust och han fick nöja sig med fjärdeplats.

Axel Skillby, Edvin Causevic och Joakim Salomonsson har klivit upp ifrån Knatte till Pojk kategori och alla tre väger dessutom väldigt lätt i sina klasser, men när killarna har växt till sig lite till, kommer snart massor med segrar.

Joakim brottades i P 35kg och han vann en match innan det blev respass, Axel P 38kg och Edvin P 53kg lyckades inte vinna någon match denna gång.

Joakim Johansson