Stort deltagarantal på Finnvedscupen!

159 brottare vägde in, vilket är en klar ökning från förra året.

VBK deltog med 13 brottare.

K32. Guld till Ante Karlsson efter två snabba fallsegrar och finalvinst på teknisk överlägsenhet.

K35. Ruben Stråkeved gick upp i K35 och var minst lika laddad som vanligt och vann sin pool efter tre klara segrar. Den andra poolen tog Lukas Issal hem, efter lika övertygande matcher.

När de möttes i finalen så tog Lukas ledningen med 2-0, men sen vände Ruben matchen och vann på fall.

K47. Muhammed El Nagar inledde med en snöplig fallförlust efter att han haft ledningen i matchen. Andra matchen vann Hamode på fall och tog därmed hem silvret i K47.

K53. Emil från Lidköping blev för stark för både Linus Åhlander och David Jacobsson som båda fick stryk på fall. När de möttes i matchen om silver och brons så blev det en kanonjämn match.

I slutet av matchen fick David med sig Linus i ett kast och ledde med 6-4, men Linus tog sig loss och kunde vinna på 6-6.

P32. Två vinster i poolen för Isak Johansson och i finalen väntade en tuff match mot Julius Modén från BK Velo.

Senast de möttes var Isak riktigt nära att vinna. Då ledde han hela matchen, men fick se sig besegrad på slutet.

Den här gången hade Isak verkligen bestämt sig för att vinna och gav inte Julius nån chans utan vann match på teknisk överlägsenhet 10-0. Guld efter en riktig kanonmatch i finalen!

P38. Oliver Issal inledde med fallseger, men i andra matchen blev det en knapp poängförlust med 1-2. Tredje matchen blev en poängseger och i matchen om bronset mötte han klubbkompisen Ville Karlsson. Ville startade också med en fallseger, följt av en poängseger. I tredje matchen blev det förlust. Bronsmatchen mot Oliver var tät i första perioden, men Oliver fick sedan till ett par snygga kast och vann på poäng 9-1. Brons till Oliver!

P66. Silver till Kalle Odin efter två vinster och en förlust.

U63. Det blev en fjärdeplats till Joakim Salomonsson. En vinst och en förlust i poolen och sedan förlust i matchen om bronset.

Fä44. Tuva Bäck inledde övertygande med en fallvinst. Sen följde tre förluster efter starkt kämpande och en fjärdeplats.

KvU56. Guld till Nora Svensson efter tre segrar på teknisk överlägsenhet mot sin enda motståndare Alma Borg.

Vi slutade tvåa i klubbtävlingen efter Klippan.

Skoj med så stort deltagande och som vanligt så flöt tävlingarna på riktigt bra! Skoj också att klubben har fyra licensierade domare! Stort tack till alla som hjälpte till och gjorde årets Finnvedscup till en kanontävling!

/  Mathias Carlsson