Tio medaljer till VBK på Finnvedscupen!

Share|

Många fina insatser av våra brottare i vår egen tävling . VBK ställde upp med 15 brottare och tog 10 medaljer. Vi tog även en tredjeplats i lagtävlingn efter segrande Kungsbacka och IFK Linköping BK.

Tävlingen hade i år samlat 91 invägda brottare och under dagen genomfördes 135 matcher på de två mattorna i Sporthallen.

GR9 26kg. Måns Forssmed tog brons i klassen efter två förluster. Första matchen var riktigt jämn och kunde lika gärna slutat med vinst, men det blev poängförlust 8-11.  

GR11 30kg. Brons till Edvard Stanell efter en vinst och två förluster. Här slutade Melwin Mårtensson 4:a efter att ha kämpat bra i alla tre matcherna.  

GR11 32kg. Även Niilo Chestersson kämpade bra i sina tre matcher, men fick nöja sig med en 4:e plats.  

GR11 35kg. Här hade vi tre VBK-grabbar i klassen. Bäst gick det för Walter Sävqvist som knep silvret efter två vinster och en förlust. Alfred Åhlander tog hem bronset efter en vinst och två förluster. Max Eriksen slutade 4:a i klassen efter tre förluster.  

GR11 36kg. Oskar Svenningsson var riktigt taggad i sina tre matcher. Det började med förlust i första matchen, men i andra matchen kom första matchvinsten. Tredje matchen var jämn, men till slut fick Oskar ge sig och det blev därmed ett brons till Oskar. Tre riktigt bra matcher av Oskar!  

GR14 44kg. Guld till stabile Lukas Issal efter fyra säkra segrar på teknisk överlägsenhet eller fall.

GR14 48kg. Olle Östman slutade femma i klassen efter fyra förluster. En av matcherna kunde dock lika gärna slutat med vinst, men här sken orutinen igenom. Riktigt nyttig tävling för Olle som fick käma i fyra matcher.  

GR14 62kg. Linus Åhlander slutade 4:a. Det hade kunnat sluta med ett brons, för Linus var nära att vinna första matchen av tre.  

GR14 68kg. Robin Chestersson förlorade båda matcherna mot sin enda motståndare och fick ett silver.  

GR17 71kg. Denny Chijan brottades stabilt i alla tre matcherna mot sin enda motståndare och bjöd på flera fina kast. Guld till Denny.  

WW9 23kg. Ester Issal fick en bronspeng efter två kämparförluster.  

WW11 31kg. Maya Sandqvist fick även hon ett brons efter två förluster.  

Som alltid så flöt tävlingen på bra och vi har verkligen ett kanongäng som håller ihop tävlingen. Skoj med många nya engagerade föräldrar också.  

Med så många VBK-brottare så behövs det så klart många coacher. Stort tack till Isak, Oliver, Lars och Lina som coachade brottarna!

 

/  Mathias

© Värnamo brottarklubb 2000
Ansvarig för sidan: Stefan Gustavsson
Uppdaterad: 2020-02-04