Ett brons på Glentons!

I helgen genomfördes det mycket prestigefulla Glentons Mästarmöte för killarna i Broby och för tjejerna i Sösdala. Från VBK hade vi fyra killar och en tjej uttagna.

För killarna är det de 10 bäst rankade i Sverige som möter varandra under två dagar och för tjejerna är det de sju bästa från varje viktklass i Sverige och Norge.

Killar
I K 29 kilosklassen hade VBK två killar uttagna Isak Johansson och Ruben Stråkeved. De gick nio stenhårda matcher vardera, Ruben vann tre, vilket innebar en sjundeplats totalt och Isak tog fem segrar med en sjätteplats totalt.

Axel Skillby i klassen P59 gick 8 matcher varav sex förluster två vinster genererade i en sjunde plats totalt. Han hade lite otur i några av sina matcher som han kanske skulle vunnit men kämpade väl.

Elias Kenneryd var den från VBK som tog medalj. Han tog brons i klassen J23 98kg och han fick verkligen kämpa för sin medalj i tre riktigt tuffa matcher varav en vinst, grattis!

Tjejer:
Efter att Nora Svensson klivit upp två viktklasser till årets Glentons Mästarmöte väntade en stentuff tävling för henne.

Det skulle visa sig alltför svårt att försvara förra årets vinst, men Nora inledde med en snabb och övertygande fallseger i Fä 48 kg som hade sex deltagare.

I andra matchen ställdes hon mot Gabriella Stiernfeldt från BK Ore. Nora hamnade i poängunderläge tidigt i matchen efter en varning. Matchen blev som väntat tät och i slutet av matchen fick Nora chansen, men Gabriella kontrade och istället hamnade Nora i falläge. Poängförlust med 3-0 för Nora.

I tredje matchen mötte hon den slutliga vinnaren i klassen,  Othelie Höie från Norge. Full fart från start och Nora tog ledningen med 1-0. Därefter plockade norskan poäng på ett par indyk. I slutet av matchen kämpade Nora till sig ytterligare poäng och matchen slutade med poängförlust 5-8. Ett rejält kliv framåt mot en stark och duktig motståndare!

I fjärde matchen var det dags för Noras andra fallseger efter att hon kontrollerat matchen från start.

I sista matchen gällde det match om brons eller fjärdeplats och Julie Dalsbotten från Norge stod för motståndet. Julie är en tekniskt situationsstark brottare och det visade hon verkligen i inledningen av matchen. Nora hade övertaget i flera situationer, men lyckades inte vinna poäng. Istället så fastnade hon i en stenhård koppling och det blev fallförlust.

Stor besvikelse för Nora efter att hon hamnat utanför pallen. Tilläggas ska att alla tre på pallen faller för åldersstrecket vid nyår, medan Nora har ett år till kvar i Flickor äldre.

Det är en tuff tävling där det verkligen tar på krafterna både fysiskt och psykisk, men sann kämparglöd finns och det är roligt att se. För tre av fyra av våra killar var detta en helt ny utmaning och "glentons-premiär".

//Lasse, Jocke och Mathias