J-SM- guld till Zabih!

Share|

Under SM-veckan i Borås lyckade Zabih Ahmadi försvara sitt guld från förra året i 96 kilosklassen. Han inledde med en säker seger mot en kille från Norrköping med 10-0. Han följde sedan upp med en poäng seger med 9-0 i sin andra match och var därmed klar för final.

Det blev en tuff final där han låg under med 2-0 efter första perioden, men plockad fram sitt fristilskunnande i andra perioden och vann slutligen med 4-2. Stort GRATTIS Zabih!

SM-tävlingarna fortsatte sedan under lördagen med seniorer där VBK hade med två deltagare genom Henrik Nilsson i 70 kg och Zabih Ahmadi i 97 kg. Henrik förlorade sin första match efter en tuff drabbning där han låg under med 8-0, men lyckades reducera till 8-4 innan paus. I andra perioden lyckades han knappa in försprånget och utjämnade till 8-8 då han tyvärr åkte på en kontring i slutsekunderna och förlorade snöpligt med 10-8. I sin andra match var han i praktiken chanslös och förlorade på teknisk överlägsenhet med 12-2 och blev därmed utslagen ur turneringen. En bra insats trotsallt av ”Henke” efter en skadedrabbad säsong.

I 97-kilosklassen började titelförsvaren Zabihualh Ahmadi med två förtroendeingivna segrar. Därefter blev det tyvärr förlust mot blivande segraren Albin Frid från Norrköping med 2-2. Zabih låg under med 2-0 inför sista perioden men kvitterade och var ytterst nära att gå segrande ur striden i slutet av matchen. Han gjorde då ett tappert försök med ett ”indyk” som sånär resulterade i poäng. Tyvärr så gick luften lite ur och han förlorade även matchen om silvret mot Sven Engström från Heby BK (samma motståndare som han vann mot i finalen dagen innan). Det resulterade dock i en bronspeng.

//Stefan Gustavvson

© Värnamo brottarklubb 2000
Ansvarig för sidan: Stefan Gustavsson
Uppdaterad: 2017-07-02