Fem medaljer i Ängelholm!

Share|

Värnamo Brottarklubb har i helgen varit på Lergökakampen i Ängelholm. Hela 210 brottare var anmälda och VBK kom till start med åtta stycken brottare.

Alla gjorde en bra tävling där man till slut fick med sig tre guld, ett silver och ett brons. Därmed slutade man trea i lagtävlingen och blev bästa klubb bland pojkar.

Guld till Lukas Issal i K35kg efter fyra solklara vinster i poolen och vinst på teknisk överlägsenhet i finalen.

Ante Karlsson var ensam i sin klass och fick gå upp en klass till P38kg. Där stötte han på tufft motstånd i tävlingens tuffaste klass. Ante brottades respektlöst, men vägde lite lätt och förlorade sina båda matcher.

Vi hade två killar till i klassen och bäst gick det för Ruben Stråkeved. Först tre övertygande segrar i poolen. Därefter en stenhård final som slutade med poängförlust 9-16. Silver till Ruben. Isak Johansson vann sina tre första matcher enkelt. I poolfinalen blev det så jämnt det kan bli. Matchen slutade 9-9, men motståndaren hade tagit högre tekniska poäng och vann matchen. Isak fick istället brottas om bronset, som han tog hem efter riktigt bra brottning och seger på teknisk överlägsenhet.

Guld nummer två fixade Oliver Issal i P41kg (storebror till Lukas). Oliver brottades riktigt bra idag, bjöd på flera fina kast och vann alla tre matcherna på fall.

Sista guldet tog Denny Chjan i P57kg efter fallseger i sina båda matcher.

Därmed blev vi bästa Pojk-klubb! 

VBK ställde även upp med två ungdomsbrottare genom Said Hoseini i U65kg och Erik Theorell i U71kg. De kämpade tappert, men förlorade sina båda matcher. Det var dock bara deras tredje tävling och de gör framsteg för varje tävling.

//// Mathias Karlsson

© Värnamo brottarklubb 2000
Ansvarig för sidan: Stefan Gustavsson
Uppdaterad: 2018-04-08