Silver till Ruben i Västerås!

Share|

Den gångna helgen var VBK med fem brottare på Lilla Mälarcupen i Västerås, som lockade ca: 800 brottare ifrån åtta nationer. Det blev ett silver en fjärdeplats och en femteplats för VBKs duktiga brottare.

Bäst placering fick Ruben Stråkeved i Knatte 35 kg (23 deltagare) där han efter fem raka segrar var klar för final mot en kille ifrån Huddinge brottarklubb. Det blev dessvärre förlust där men Ruben gjorde en mycket bra match och inget var avgjort förrän slutsignalen gick, men Huddinge killen var för dagen bättre.

På vägen fram mot finalen blev det vinst i dom fem matcherna med mycket bra brottning där Ruben har hittat rätt i sin teknik.

Elias Kenneryd i Senior 98 kg tog en hedrande 4:e plats(7 deltagare).
Han började med att vinna första matchen på teknisk överlägsenhet i sin andra stod en kille ifrån USA för motståndet och Elias fortsatte av bara farten och vann även denna med teknisk överlägsenhet. I semifinalen tog det dock stopp med poängförlust med 0-5, i brons matchen blev det tyvärr en snöplig fallförlust då Elias inte riktigt var med på noterna.    

Isak Johansson i Pojkar 35 kg fick en fin 5:e plats (13 deltagare)
Han inledde med två fallsegrar mot en norrman och sedan mot en kille ifrån USA, norrmannen mötte Isak för några veckor sedan och förlorade då mot honom, men nu brottades Isak riktigt taktiskt och tog en skön revansch. Tyvärr kom sedan två förluster mot blivande tvåan och trean i klassen.

Ante Karlsson i Knatte 32 kg (29 deltagare) och Lukas Issal Knatte 35kg
Båda killarna fick en mycket tuff lottning och fick möta 2 av dom bästa i den klassen direkt.
Lukas och Ante kämpade dock tappert men blev utan vinster denna gång men dom kommer igen med nya tag vid nästa tävling.

Joakim Johansson

© Värnamo brottarklubb 2000
Ansvarig för sidan: Stefan Gustavsson
Uppdaterad: 2017-11-07