Soft Touch Open!

Share|

Värnamo Brottarklubb kom till start med åtta brottare vid årets upplaga av Soft Touch Open i Göteborg.

Soft Touch Open, en av Europas största brottartävlingar hade samlat ca: 600 deltagare. Brottare från Sverige, Norge, Danmark, Estland och Vitryssland skulle göra upp om medaljerna. VBK lyckades plocka hem ett silver och ett brons i den tuffa konkurrensen.

Medaljerna plockades hem av Denny (brons) och Elias (silver). VBK hade "häng" på flera medaljer genom Ante som kom på en hedrande fjärde plats bland 20 deltagare. Övriga gjorde en mycket stark turnering. Nedan följer alla brottares matcher och resultat.

Ante Karlsson Pojk 34 kg
Match 1 
Ante fick slita hårt i sin första match där båda brottarna turades om att slå. Matchen gick till fulltid där Ante drog längsta strået och vann på poäng 12-7.
*Match 2
Supersnabb fallseger för Ante!
Match 3
Ante stötte på storfavoriten Idal Timirbiev i sin tredje match. Idal drog snabbt ner Ante och fick runt honom på fall. Förlust för Ante.
Match 4
Ante dominerade kraftig i sin fjärde match och hade inga problem att gå upp i ledning 8-0 och sen vinna på fall.
Bronsmatch 
Ante ställdes mot Elliot Trellid från IK Sparta och fastnade tyvärr direkt i ett nacksving och förlorade på fall. Ante slutade 4:a av 20 brottare.

Lukas Issal Pojk 34 kg.
Match 1
Lukas som är sista års knatte ska nu ställas mot pojkbrottare som kan vara tre år äldre. Lukas startar sin första match med hög aggressivitet som vanligt och får snabbt ner sin motståndare med ett kryss och släpper inte upp honom mer utan vinner på fall.
Match 2
Lukas stötte på favoriten Alexandro Baloi i andra matchen och var chanslös. Förlust med 12-0 teknisk överlägsenhet.
Match 3
I match tre var det bära eller brista för både Lukas och Issa Abdelqader från Sundsvalls AIK. Båda var tvungna att vinna för att inte åka ut. Issa tillhör toppskiktet i pojk 34 kg i Sverige. Matchen blev stenhård med näsblod för Lukas men till slut fick Lukas sista ordet med ett livtag på Issa och vann på poäng 8-6.
Match 4
Lukas stötte på en liten norrman i fjärde men skenet kan bedra i brottning. Norrmannen var lite snabbare än Lukas i tanken och parerade Lukas offensiv. Det blev förlust på poäng 10-1 i fulltid och Lukas är utslagen. Lukas blev 9:a av 20 deltagare.

Isak Johansson Pojk 38 kg
Match 1
Isak mötte tuffaste möjliga motstånd i match 1, Algot Gamelius från Motala ABK. Algot vinner i princip allt han ställer upp i och är också ett år äldre än Isak. Isak hamnar snabbt i underläge och tar sig inte loss utan förlorar på fall.
Match 2
Isak stötte på ytterligare en tuff motståndare där poängen avlöste varandra.Tyvärr för Isaks del så slog motståndaren oftare och snabbare och Isak rök ner på ett par maror. Det blev förlust på teknisk överlägsenhet 24-10. Isak blev 21:a av 22 brottare.

Ruben Stråkeved Pojk 38 kg
Match 1
Ruben gick också en hård match till full tid mot ett bra motstånd. Ruben var snabb med sina armdragningar och fick ner motståndarn och tog ett gäng två poängare på det sättet. Till slut vann Ruben på poäng 16-12
Match 2
Bra brottning återigen av Ruben med fint nacksving och flera neddragningar. Seger på teknisk överlägsenhet 14-2.
Match 3
Ruben stötte på en en väldigt duktig norrman i sin tredje match som var riktigt kraftig i sin muskulatur. Norrmannen tryckte och ryckte ner Ruben gång på gång och det blev förlust på teknisk överlägsenhet 12-0.
Match 4
I fjärde matchen mötte Ruben mycket duktiga Alexander Sakas från Huddinge BK. Ruben sliter hårt men får inte till något grepp. Alexander vinner till slut med 8-0 i fulltid och Ruben är utslagen. Ruben blev 8:a av 22 brottare.

Oliver Issal pojk 41 kg
Match 1
Oliver studsar in på brottarmattan och är riktigt på hugget direkt. Snabbt nacksving och stenhård koppling. Vinst på fall.
Match 2
I andra matchen möter Oliver en av de stora favoriterna, Ossian Johansson från BK Atle(Karlskrona). Ossian tillhör alltid topp tre på alla större tävlingar och är en riktigt bra brottare som mycket riktigt knep bronset även här. Oliver känns riktigt taggad och bestämd och trots snabbt underläge så klipper Oliver till med sitt fina nacksving och då sitter Ossian som ett skruvstäd. Oliver vinner på fall och tar en mäktig skalp! 
Match 3
Nu väntade en motståndare Oliver mött många gånger men aldrig slagit, Max Nordfeldt från Bjuvs brottarklubb. Eftersom Max är en väldigt defensiv brottare som går på kontring så gällde det att vara på tårna hela tiden. Oliver vann med 3-0 efter full tid där poängen togs på passiv brottning från Max och där han vägrade släppa fingrarna på Oliver i underläge och då tilldömdes Oliver 1 poäng två gånger.
Match 4
Oliver mötte en norrman som snabbt parerade Olivers kastförsök och kontrande ner honom och vann på fall.
Match 5
Mohammed Tutaev från IFK Linköping Brottarklubb väntade. Vinnaren av FT-cupen. Oliver var chanslös sist de möttes men gick nu fick han slita ont blod för varje poäng. Oliver förlorade till slut på teknisk överlägsenhet med 14-1 i nästan full tid. Oliver blev 7:a av 28 brottare.

Mohammed El-Nagar Pojk 44 kg
Match 1
Hamode går en tuff första match som går till fulltid. Hamode hamnar snabbt i underläge men är stark och kommer tillbaka efter ett snyggt nacksving. Riktig nära att han till slut får in ytterligare ett nack men tiden rinner ut och det blir förlust på poäng 4-5.
Match 2
Hamode slet hårt men det märks att han är första års pojk mot mycket starkare motståndare. Han stod dock mot hela matchen ut och förlorade på poäng 10-0 till slut. Därmed är Hamode utslagen och blev 22:a av 31 brottare.

Denny Chjan Pojk 47 kg
Match 1
Snabb fallseger för Denny efter att han fått ner motståndaren och låst fast honom.
Match 2
Jämn match där Denny är fortsatt på hugget och drar ner motståndarn och skaffar sig ett par tvåor. Seger på poäng, 10-6
Match 3
Denny mötte duktige Elias Karlsson från Göteborgs Atlet klubb. Denny hade inte mycket att sätta mot Elias offensiv utan fick kämpa stenhårt för att undvika poängtapp. Det blev till slut förlust på teknisk överlägsenhet 12-0.
Bronsmatch 
Denny var mycket bättre än sin motståndare och hade inga problem alls att vinna på teknisk överlägsenhet med 13-0 och ta hem bronset. Denny blev 3:a av 13 brottare.

Elias Kenneryd Junior 97 kg
Match 1
Elias startade starkt och brottades stabilt. Seger 7-0, teknisk överlägsenhet.
Match 2
En överlägsen Elias manglade sin motståndare och vann på teknisk överlägsenhet 12-1.
Final
Det blev tufft för Elias i finalen där Jakob Logård från Norrtälje BK väntade. Jakob vann junior SM senast i klassen under Elias. Elias förlorade till slut med 6-1 vid full tid efter att hela tiden jagat poäng men inte fått till det riktigt. Det blev silver till Elias.

Tävlings säsongen är därmed över för Värnamo brottarklubb. Det kommer "köras" träningar några veckor till och sen blir det en dag i veckan under sommarhalvåret. Nästa säsong drar igång igen med ett träningsläger i Gränna i början på Augusti.

Tränare var Lasse Johansson och Joakim Johansson.

///David Issal

© Värnamo brottarklubb 2000
Ansvarig för sidan: Stefan Gustavsson
Uppdaterad: 2018-05-01