Soft Touch Open 2012

Ca 700 brottare deltog i en av Sveriges största tävling i brottning 21-22/4 i Göteborg, med deltagare även från våra nordiska grannländer. VBK ställde upp med fem killar och en tjej.

Bäst lyckades Pontus Hägg i Ungdom 69 kg som efter fem segrar och en förlust i poolen fick chans att brottas om en bronsmedalj mot Petter Erlandsen Oslo. Pontus vann matchen efter period siffrorna 4-0 , 4-0. I och med detta blev han uttagen i Ungdoms-
landslaget som åker till Nordiska Mästerskapen i Århus 12-13 maj.

VBK fick också 2 mycket fina fjärdeplatser genom Jesper Hansen i Pojkar 66 kg som efter 3 segrar och 1 förlust förlorade bronsmatchen mot Jakub Pyzara från Danmark.

Vincent Hägg vann sina 5 första matcher innan han knappt förlorade med 1-2 mot Jegor Jakovlev från Estland. Han förlorade sedan även bronsmatchen norrmannen Daniel Ficher.

Arvid Eskilsson i Ungdom 69 kg vann 1 match men blev sedan utslagen efter mycket knappa förluster.

Pontus Adolfsson i Pojk 42 kg gjorde en riktigt bra tävling. Han vann 3 matcher innan han väldigt knappt förlorade en jämn match mot Karen Safarian från BK Loke.

Sara Hjelm i Kvinnor Ungdom 60 kg vann 1 match innan hon förlorade mot sluttvåan Grace Bullen från Norge

Peo Hägg