Fina insatser på USM!

Share|

Värnamo Brottarklubb deltog den 8-9 feb. med fyra brottare på ungdoms-SM som i år gick i Linköping där 159 deltagare i åldrarna 14-17 år gjorde upp om vem som är bäst i Sverige.

Det blev tyvärr inga medaljer denna gången, men en fjärdeplats till Isak Johansson och en femteplats till Ruben Stråkeved, samt flera fina prestationer av övriga brottare. Nedan finner ni våra brottares resultat och placering, samt kort referat .

GR17 45 kg
Ruben Stråkeved får som sista års pojk delta på USM och gick i den minsta vikt klassen. Det blev tre matcher där han vann en och förlorade två och gjorde en klart godkänd insats. Ruben slutade 5:a av 10 deltagare.

GR17 48 kg
Isak Johansson öppnade tävlingen med en riktning holmgång till match där poängen avlöste varandra. Vid ställningen 13-13!! fick till slut Isak ner sin motståndare och vann på fall. Det blev även seger i andra matchen men förlust i poolfinalen och därmed väntade en bronsmatch. I matchen om tredjepriset var dock Huddinge BK:s Alexander Sakas för bra som vann matchen med 10-1. Isak slutade 4:a av 8 deltagare.

GR17 55kg
Oliver Issal fick tuffaste möjliga lottningen i sin första match och ställdes mot guldkandidaten Simon Karlsson från Skövde ABK. Oliver gjorde dock en bra och respektlös match och föll med flaggan i topp. Efter en stabil seger i andra matchen så  låste det tyvärr sig i tredje matchen och Oliver kom inte alls upp till sin vanliga  nivå och förlorade sin andra match och det innebar att han är utslagen. Oliver slutade 11:a av 15 deltagare.

GR17 65 kg
Denny Chjan började tävlingen som förväntat på ett mycket bra sätt och vann enkelt sina två första matcher. I tredje matchen väntade en av guldfavoriterna, Linus Öberg från Huddinge BK. Denny var chanslös och åkte snabbt dit på en fallförlust. Fjärde matchen blev svår för Denny som inte hittade något motvapen mot aggressive Rahman Kusnetzov från Gällivare SK. Det blev förlust på poäng med 6-1. Denny slutade 8:a av 19 deltagare.

Tränare var Lars Johansson och Mathias Carlsson.

//David Issal

© Värnamo brottarklubb 2000
Ansvarig för sidan: Stefan Gustavsson
Uppdaterad: 2020-02-16