Silver och brons på USM!

Det blev ett silver till Pontus Hägg och ett brons till Ludvig Johansson på USM i Varberg.

Cirka 180 brottare från hela landet deltog och VBK kom till start med tre brottare. Bäst lyckades Pontus Hägg som knep silvret i U 69 kg bland de 17 deltagarna i klassen.

Pontus inledde turneringen på ett strålande sätt genom att rada upp fem raka segrar i poolen under lördagen. Han var därmed klar för söndagens final där han ställdes mot brottarklubben Lokes Eric Drewes. Matchen började bra där Pontus vann första perioden med 1 -0 efter att ha försvarat sig mycket bra i parterrunderläget. Andra perioden gick till Drewes med omvända siffror. Efter 1 och 30 i tredje och sista perioden stod det fortfarande 0-0 i perioden och "slantsingling" avgjorde att Drewes skulle få parterr överläget. Trots två tillsägelser vid kopplingssituationen delades ingen varning ut utan Drewes fick lyfta och slå på ett tillsynes felaktigt sätt och vann därmed matchen. Ett något snöpligt slut på turneringen för Pontus som dock gjorde en strålande insats både i och innan finalen.

I U 76 kg ställde VBK upp med Ludvig Johansson. "Ludde" brottades under lördagen stabilt och tog två raka segrar. Under söndagens poolfinal ställdes han  mot blivande klassegraren Zakarias Berg från Huddinge där han förlorade på tekniskt efter två perioder. "Ludde" laddade dock snabbt om efter förlusten och tog en mycket meriterande bronsmedalj genom att besegra Siet Kipkeev, Marsvinsholm med poängen 2-1 i matchen om bronset.

VBK:s tredje deltagare Lina Gustavsson ställde upp i KvU 52 kg. Hon inledde något trevande mot en Huskvarna tjej där hon fölorade på poäng. I andra omgången stod hon över innan hon mötte finalisten och tillika klassegraren Stine Mared. Lina inledde bra genom att ta ledningen med 1-0, men kunde dock aldrig riktigt på allvar hota Stine som vann i två raka perioder. Därmed blev det respass redan i tredje omgången för Lina.

VBK skulle haft med en fjärde deltagare genom Arvid Eskilsson som dock blivit sjuk och där med tyvärr ej kunde deltaga.